Professor Per Møller

tirsdag 20 jun 17

Per Møller

National Association for Surface Finishing

Per Møller, som er professor ved instituttet DTU Mekanik på DTU, modtog den prestigefyldte pris indenfor overfladeteknologi ved åbningsceremonien for den amerikanske SUR/FIN-2017 konference d. 19. juni i Atlanta, Georgia.

Prisen overraktes af NASF (National Association for Surface Finishing), og tildeles traditionelt en person som både teoretisk og praktisk har bidraget til nyskabende forskning indenfor emnet elektrokemisk overfladebehandling.

Begrundelsen fra den enstemmige priskomité begrunder prisen med, at professor Per Møller igennem mange år har bidraget på et internationalt plan til området elektrokemisk overfladebehandling, ligesom han også har bidraget til den videnskabelige litteratur med bogen “Advanced Surface Technology - A holistic view on the extensive and intertwined world of applied surface engineering”. NASF udtaler om bogen: ”Det er det største og vigtigste arbejde indenfor overfladeteknologien i de sidste 40 år.” Bogen er skrevet i samarbejde med Lars Pleth Nielsen som er centerchef og forsker i overfladeteknologi på Teknologisk Institut.

Prisen, som placerer prismodtageren i verdenseliten indenfor forskningsområdet, hører sammen med en forpligtelse til at holde ”William Blum Memorial Lecture”. Professor Per Møller holder foredraget ved SUR/FIN konferencen som finder sted i 2018 i Cleveland, Ohio.

Professor Per Møller
Professor Per Møller med William Blum’s Scientific Achievement Award. Foto: Lars Pleth Nielsen.

22 NOVEMBER 2017