Foto: Joachim Rode

tirsdag 27 sep 16

Hans Nørgaard Hansen
Institutdirektør, Professor, Ph.d.
Hans Nørgaard Hansen, professor og institutdirektør for Institut for Mekaniks Teknologi på DTU, fylder 50 år d. 7. oktober.

Før han blev leder af instituttet DTU Mekanik, har professor Hans Nørgaard Hansen både taget vejen forbi konsulentbranchen som konsulent hos PA Consulting Group i 1998 til 2002, og gennem forskningens verden som leder af forskningsaktiviteterne i proces- og produktionsteknologi på DTU Mekanik. Han har bl.a. opbygget forskningsgrupper i mikro-fremstillingsteknologi og indenfor 3D print-området. Hans Nørgaard Hansen har i den forbindelse gennemført en lang række forsknings- og innovationsprojekter sammen med danske og udenlandske partnere i fremstillingsindustrien.

I 2002 blev han udnævnt til professor på DTU og i perioden 2012-2016 har han været vicedirektør og siden maj 2016 institutdirektør på Institut for Mekanisk Teknologi på DTU.

Hans Nørgaard Hansen har været vejleder i forbindelse med et meget stort antal specialer og ph.d. – projekter, og for det sidste har han modtaget prisen Årets ph.d.-vejleder i 2015. Prisen uddeles på baggrund af indstillinger fra de ph.d.-studerende selv. I 2004 modtog han et legat fra HKH Prins Henriks Fond.

Professor Hans Nørgaard Hansen er medlem af Akademiet for de Tekniske Videnskaber, samt International Academy for Production Engineering (CIRP), hvor han sidder i bestyrelsen. Han er også præsident for European Society for Precision Engineering and Nanotechnology (euspen).

Hans Nørgaard Hansen er født i Sønderborg og student fra Sønderborg Statsskole. Han er teknikumingeniør fra det tidligere Sønderborg Teknikum, civilingeniør og ph.d. fra DTU, og HD fra CBS. Han er gift med Hanne Nørgaard Hansen, og sammen er de forældre til to drenge på 7 og 11 år.

Foto: Joachim Rode
Hans Nørgaard Hansen. Foto: Joachim Rode.