Dynamo 11.0 testes

Rigtige ingeniører giver aldrig op – DTU Roadrunners arbejder hårdt på at gøre økobilen klar efter brand

fredag 22 maj 15
De studerende i DTU Roadrunners stod overfor deres største udfordring indtil videre, da der pludselig udbrød brand i den ellers helt konkurrenceklare økobil. Branden opstod sent natten mellem onsdag og torsdag, da økobilen stod i pitten, og den blev opdaget og slukket med det samme af vagterne på stedet.

Holdet konstaterede hurtigt at skaderne var omfattende, blandt andet var bilens kulfiber monocoque stort set udbrændt sammen med brandvæggen. Motorrummet var stærkt afsvedet, og det meste af elektronikken var ødelagt af branden. Økobilens folierede overskal havde ikke været sat på om natten, så den var uskadt, og det samme var flere af de vigtige elektroniske komponenter.

”Vi mener at der er opstået en fejl i bilens elektriske system,” fortæller Christian Gørtz fra DTU Roadrunners. ”Fejlen i systemet har så sandsynligvis antændt materialet omkring bilens motor, og så har branden spredt sig til bilens brændstofsystem.” DTU Roadrunners har siden branden arbejdet i døgndrift på at få bilen gjort køreklar så den alligevel kan deltage i konkurrencen som planlagt lørdag. Et par holdkammerater fra de tidligere år tog til Rotterdam for at hjælpe, og på værkstedet på DTU Mekanik, hvor økobilen er blevet til, har man hjulpet til med at finde forskellige reservedele frem som de kunne have med.

Ekstra teknisk kontrol inden konkurrencen
Økobilen skal nu gennem flere tekniske kontroller som Shell foretager for at sikre at bilen er i funktionel stand og sikkerhedsmæssig forsvarlig. DTU Roadrunners kommer til at bruge lørdagen inden konkurrencen på at testkøre bilen for at gøre den så klar som overhovedet muligt til løbet senere på dagen, og holdet satser på at være klar til konkurrencen når det går løs.

Styr på sikkerheden
DTU Roadrunners har også sørget for at sikkerheden er i top så de kan være sikre på at en lignende episode ikke kan finde sted igen. ”Vi har gennemgået bilens elektriske system og taget en del forskellige forholdsregler”, siger Christian Gørtz. Holdet har også udpeget to sikkerhedsrepræsentanter der har fået til opgave at sikre bilen, rullefeltet og holdmedlemmerne under konkurrencen, og sørge for at alle sikkerhedsregler fortsat bliver overholdt.

Dynamo 11.0 
DTU Roadrunners har arbejdet uden stop siden branden.

Dynamo 11.0 
Mange dele af Dynamo 11.0 har været helt ødelagte af branden.

Dynamo 11.0
Holdet fra Aalborg Universitet har hjulpet DTU Roadrunners med at 3D printe forskellige dele.

Dynamo 11.0

Chaufføren er klar hvis Dynamo 11.0 bliver det.

Nyheder og filtrering

Få besked om fremtidige nyheder, der matcher din filtrering.