Dr. Kim Carneiro

fredag 09 jun 17

Kim da Costa Carneiro
Ekstern Lektor
Dr. Kim Carneiro, ekstern lektor på DTU Mekanik og tidligere direktør for DFM, Danmarks Nationale Metrologiinstitut, modtog prisen Lifetime Achievement Award af euspen, European Society for Precision Engineering and Nanotechnology, ved foreningens årlige generalforsamling i sidste uge i Hannover.

Euspen arbejder for at fremme videnskaben og teknologien bag præcisions-, og mikro ingeniøarbejde og nanoteknologi, med det formål at fremme udbredelsen gennem uddannelse og oplæring, og i øvrigt at facilitere anvendelsen indenfor videnskab og industri. Prisen tildeles med uregelmæssige mellemrum til videnskabsmænd som gennem deres karriere i særlig høj grad har arbejdet for at fremme foreningens mål.

Kim Carneiro har haft en lang og indflydelsesrig karriere indenfor metrologi området, og er i dag ansat på DTU. Han har en kandidatgrad i elektroteknologi og fysik og en ph.d. i fysik. Han begyndte som ekstern lektor ved Københavns Universitet, og herefter etablerede han Danmarks Nationale Metrologiinstitut, DFM, en organisation som han var leder af i 23 år. Kim Carneiro var en af grundlæggerne af euspen i 1998 og fungerede som præsident for euspen fra 2001 til 2003. Han tilrettelagde og organiserede euspen challenge i Danmark i 2013, og har fungeret som medlem af euspens videnskabelige komite siden 1998.

Præsident for euspen, Dr. Harald Boss (PTB), udtalte i sin rosende tale om prismodtageren: ”Kim Carneiro har spillet en stor rolle i netværket og samarbejdet indenfor metrologi som en af grundlæggerne af EURAMET og som aktivt medlem af International Committee for Weights and Measures (CIPM), og i øvrigt som rådgiver for den Europæiske Kommission. Han er i høj grad en værdig modtager af euspens Lifetime Achievement Award 2017”.

Dr. Kim Carneiro
Kim Carneiro med euspens Lifetime Achievement Award 2017.