Mechatronics in engineering education

DTU Mechanical Engineering will focus on digitalization in education both as a topic and as a means of delivering education. The department will contribute to the initiatives related to Mechatronics 4.0 and its implementation into relevant DTU educations. Industry 4.0 and its implications will be a driver for developing the course portfolio in manufacturing engineering including basic production technology courses.

Digitalisering på DTU Mekanik

Håndteringen af de udfordringer, der ligger i Industri 4.0 er et vigtigt fokusområde for instituttet, og vores indsatser dækker mange forskellige forskningsområder. Vi lægger især vægt på de digitale teknologier som anvendes i produktionsindustrien, bl.a. inspireret af begrebet digital twin.

Det betyder, at vi ser på alle trin i proceskæden og kobler dem sammen med komponenternes brug.  Det sker ved at anvende en kombination af multifysik modeller og information fra indlejrede sensorer i produktionen, for på den måde at gøre det muligt at træffe hurtige beslutninger. Målet er modellering af materialer på alle skalaer, og dermed kommer forskningsaktiviteten til at involvere flere sektioner på instituttet.

3D print, eller additiv fremstilling, er digital af natur og det vil være en uadskillelig del af udviklingen mod digitaliseringen af produktionsindustrien. Temaet er tværdisciplinært af natur og involverer flere sektioner på instituttet. Aktiviteten vil fremover blive udvidet til øvrige relevante institutter på DTU.

Instituttet vil fokusere på digitalisering i uddannelsen, både som et selvstændigt tema og som undervisningsform i sig selv. Instituttet vil bidrage til de initiativer som har at gøre med Mekatronik 4.0, også kendt som cyber-physical systems, og deres implementering i relevante DTU – uddannelser. Industri 4.0 med alt hvad den indebærer vil være en drivkraft for udviklingen af kursus udbuddet indenfor produktionsteknologi, herunder de grundlæggende produktionsteknologiske kurser.

 

 

Kontakt

Hans Nørgaard Hansen
Institutdirektør, Professor, Ph.d., Dr. techn., R.
DTU Construct
45 25 48 16