Professor Marcel A.J. Somers optaget i eksklusiv gruppe af metaleksperter

onsdag 10 aug 16

Kontakt

Marcel A. J. Somers
Professor, Dr.ir.
DTU Mekanik
45 25 22 50

ASM Fellows 2016

Se alle udnævnte ASM Fellows 2016
Professor og sektionsleder for Materiale- og Overfladeteknologi på DTU Mekanik, Marcel A.J. Somers, er blevet udnævnt som Fellow of ASM (FASM).  Udnævnelsen er en international anerkendelse af hans og hans teams bidrag til forskning, innovation og undervisning indenfor Materials Science and Engineering.

Anerkendelsen er kun givet en gang tidligere til en forsker ved en dansk forskningsinstitution, nemlig da Niels Hansen fra DTU Vindenergi, dengang afdelingsleder på Risø, i 1988 blev Fellow of ASM International. I begrundelsen for udnævnelsen af Marcel Somers hedder det, at den gives "For sustained, innovative and outstanding contributions to the field of thermochemical surface engineering through fundamental and applied research, teaching, and transfer of technology to practice."

Marcel Somers udtaler om sin udnævnelse: ”Det er en meget stor anerkendelse af den forskning og det innovations- og undervisningsarbejde som de dygtige mennesker omkring mig har bidraget med. Det betyder meget for mig, fordi det understreger, at samspillet af grundlagsskabende og anvendt forskning, innovation og undervisning, som vi står for indenfor mit forskningsområde og i det hele taget på DTU, er internationalt anerkendt som at være i verdensklasse. ”

Marcel Somers har især specialiseret sig i interaktioner mellem metaller og gasser i forbindelse med at forbedre metallers overflade-egenskaber. Han beskæftiger sig desuden med mikrostrukturkarakterisering ved hjælp af mikroskopi, diffraktion og spektroskopi. Hans forskning finder bred anvendelse indenfor industrien. Han har publiceret mere end 250 artikler i internationale videnskabelige og teknologiske tidsskrifter, samt en stribe patenter og har fået tildelt Brandsma prisen (1989), ASM European Lecturer prisen (1999/2000), Reinholdt W. Jorck prisen (2001), DTU's innovationspris (2007) og Alexander Foss' Guldmedalje, som han modtog ved DTU’s Årsfest 2014.

ASM's 2016 Class of Fellows
ASM International (fhv. American Society of Metals) er verdens største metalcentrerede materialeselskab med mere end 30.000 medlemmer over hele verden. ASM introducerede anerkendelsen Fellow of ASM (FASM) i 1969 for at anerkende forskere og industriledere, som har bidraget særligt enestående til disciplinen Materials Science and Engineering. Gennem tiden er FASM anerkendelsen blevet tildelt til ledende materialeforskere verden over og den anses for at være en af de vigtigste hædersbevisninger i materialeverdenen. I år udnævnes 22 FASM’s, hvoraf kun tre arbejder uden for USA. Prisen vil blive overrakt i forbindelse med ASM’s årlige Awards Dinner, som afholdes i Salt Lake City tirsdag d. 25. oktober.


Nyheder og filtrering

Få besked om fremtidige nyheder, der matcher din filtrering.