Billede: LEGO

Færre fejl i støbningen af små plastemner

fredag 18 mar 16
Når man producerer små plastemner til insulinpenne, høreapparater og LEGO-klodser er det vigtigt for funktionen, at de er fremstillet tilstrækkeligt præcist. Det skal projektet HASIM være med til at sikre, et projekt hvor DTU Mekanik har modtaget en bevilling på 3.6 millioner kr. fra Innovationsfonden.

Meget små plastemner fremstilles ved hjælp af sprøjtestøbning i metalforme. Under støbeprocessen åbnes og lukkes metalformen, og udsættes for tryk mange gange i løbet at dens levetid. Det betyder, at formen på et tidspunkt deformerer, eller slår sig. Det betyder så igen at de producerede emner på et tidspunkt ikke længere har den rigtige form. I dag opdager man først fejlproducerede emner i den kvalitetskontrol, som sker når plastemnerne er støbt. Derfor bliver hele serier af færdige produkter kasseret.

Projektet HASIM vil nu udvikle sensorer, som skal gøre det muligt at lave en overvågning af præcis hvornår støbeformene begynder at miste deres form:

”Idéen med projektet er først at udvikle og derefter indbygge sensorer i støbeformene, så man kontinuerligt kan overvåge, om formen skulle flytte sig, så man bliver nødt til at reparere den.” Det fortæller professor og projektleder fra DTU Mekanik Hans Nørgaard Hansen i pressemeddelelsen fra Innovationsfonden. ”Det nye er, at du hele tiden kan tage data ud af sensorerne og kontinuerligt overvåge produktionen.”

På den måde kan plastproducenterne i fremtiden undgå de dyre fejlproduktioner.

Billede: LEGO   Billede: Mouldflo
 I dag opdager producenterne først fejlstøbte emner på et tidspunkt hvor støbeformen allerede har nået at producere en mængde emner. Billede: LEGO. Mouldflo er partner i projektet og udvikler og sælger udstyr til procesmonitorering ved sprøjtestøbning. Billede: Mouldflo.

 

Nyheder og filtrering

Få besked om fremtidige nyheder, der matcher din filtrering.