Best Paper Award David Bue Pedersen

onsdag 29 jun 16

David Bue Pedersen
Seniorforsker
Ved den nyetablerede konference for 3D print, 2nd International Conference on Progress in Additive Manufacturing, modtog David Bue Pedersen fra DTU Mekanik prisen Best Paper Award. Prisen blev givet for artiklen ”A Model of Parallel Kinematics for Machine Calibration”.

I artiklen tager David Bue Pedersen udgangspunkt i den type af 3D printere som er opbygget som lineære delta robotter. Disse printere har så kompleks et bevægesystem at det kan være svært for operatøren at indse hvor positioneringsfejl i bevægesystemet stammer fra. Gennem udviklingen af en Virtual Machine kan der introduceres en, og kun en fejl ad gangen, til en ellers perfekt virtuel maskine, og effekten af den introducerede fejl kan identificeres og kvantificeres. På den baggrund har David Bue Pedersen udarbejdet et værktøj som maskinoperatøren kan bruge i laboratoriet til at identificere fejl på 3D printere, der benytter sig af denne type bevægesystem. Artiklen har David Bue Pedersen forfattet baseret på et studie sammen med to studerende; Morten Bæk Nielsen og Simon Kløve Christensen, laboratorieingeniør og leder af FABLAB, Jakob Skov Nielsen og professor Hans Nørgaard Hansen, institutdirektør for DTU Mekanik.

3D print i hastig udvikling i Asien
Konferencen Pro-Am, Progress in Additive Manufacturing er et nyt tiltag i Asien som især Nanyang Technological University har taget initiativ til at etablere som supplement til de store europæiske og amerikanske konferencer indenfor 3D print teknologien. Konferencen fandt sted 16. til 19. maj, og samtidig med at det var en præsentation af videnskabens state-of- the-art indenfor området, så var der også en udstilling og præsentation af teknologiens kommercielle udvikling. På konferencen fejrede man også åbningen af Nanyang Technological University’s nye 3D print laboratorium, Singapore Centre for 3D Printing

Best Paper Award David Bue Pedersen
Professor David Bourell fra University of Texas, Austin, overrækker prisen til David Bue Pedersen.