Venkata Nadimpalli. Foto: MADE

Venkata Nadimpalli får Otto Mønsteds Fondens MADE Award 2020

torsdag 12 nov 20
|

Kontakt

Venkata Karthik Nadimpalli
Postdoc
DTU Mekanik
45 25 47 53

Vinder af førstepræmien ved Otto Mønsteds Fondens MADE Award 2020 er DTU-postdoc Venkata Nadimpalli. Han får prisen for sit arbejde med at udvikle et unikt stålpulver til 3D-metalprint.

Sammen med industripartnere som LEGO, Grundfos og FORCE Technology har postdoc ved DTU Mekanik Venkata Nadimpalli, udviklet et unikt stålpulver til 3D-printproduktion.

Det påpeger juryen i sin begrundelse for at tildele DTU-forskeren førstepræmien ved Otto Mønsteds Fondens MADE Award-konkurrence, og fremhæver endvidere samarbejdet med de industrielle partnere, der kan være med til at bringe deres arbejde på 3D-printområdet op på et højere niveau.

”Jeg har arbejdet sammen med LEGO, Grundfos og FORCE Technology om at videreudvikle deres 3D-print teknologier. Vi byggede vores egen 3D-printer fra bunden, og det gjorde os i stand til at hjælpe vores industrielle partnere med at få deres produktion op på et endnu højere niveau,” siger Venkata Nadimpalli i forbindelse med prisoverrækkelsen.

Foruden arbejdet med stålpulveret er han således sammen med forskere på DTU lykkes med at skabe et åbent AM-system, døbt 'Baxter'. Målet med med det er, at videregive designet, så produktionvirksomheder kan få gavn af det.

Blandt andet har projektet givet ny indsigt i hvordan digitale tvillinger inden for AM kan anvendes og forbedre certificeringsprocessen, fremhæves det.

Venkata Dakimpalli modtager et rejselegat på 100.000 kr. til at videreudvikle sin forskning.


Nyheder og filtrering

Få besked om fremtidige nyheder, der matcher din filtrering.