DTU med i projekt om elektrificering af fødevareindustrien

tirsdag 08 sep 20
|

Kontakt

Brian Elmegaard
Sektionsleder, Professor
DTU Mekanik
45 25 41 69

Litteraturstudie fra DTU viser, at der er et stort potentiale for elektrificering af danske industrivirksomheder.

Fødevareindustrien tegner sig for 30 procent af industriens samlede energianvendelse i Danmark. Heraf stammer over halvdelen fra olie, gas og kul. Ved at erstatte fossile brændsler med grøn strøm vil virksomhederne kunne skære op til to procent af Danmarks årlige CO2-udledning.

 

Det har et nyt projekt fokus på. Projektet er et partnerskab mellem DI, Landbrug & Fødevarer, Dansk Energi, DTU og rådgivningsvirksomheden Viegand Maagøe A/S med økonomisk støtte fra Industriens Fond.

 

Teknisk set kan næsten alle processer og energianvendelser i fødevareindustrien konverteres til el.

 

”Beregninger og litteraturstudier viser, at potentialet for elektrificering af dansk industri er markant. Men det kræver, at man overkommer de nuværende teknologiske barrierer ved videre udvikling og forskning i samarbejde med industri og leverandører,” siger Brian Elmegaard, sektionsleder, professor på DTU Mekanik.

 

Læs mere: https://eliindustrien.dk/nyheder/

Nyheder og filtrering

Få besked om fremtidige nyheder, der matcher din filtrering.