Præsident for International Academy for Production Engineering – CIRP

torsdag 09 sep 21
|

Institutdirektør, professor Hans Nørgaard Hansen er blevet udnævnt til præsident for The International Academy for Production Engineering – CIRP - i perioden 2021-2022.

CIRP blev grundlagt af 5 professorer fra Frankrig, England, Belgien og Schweiz i 1951 med det formål at fremme forskning og udvikling af produktionsteknologi på tværs af landegrænser samt universiteter og virksomheder. Digitalisering og bæredygtighed er væsentlige fokusområder for CIRP i de kommende år. Der er ca. 150 fellows og 150 associate members i CIRP, og heraf er der 6 fellows og 2 associate members i Danmark.

Hans Nørgaard Hansen har deltaget aktivt i CIRP siden 1995 og han har publiceret 34 papers i Annals of CIRP. Han blev i 1998 tildelt CIRP F.W. Taylor medal og har været aktiv i de tekniske komiteer relateret til metrologi og overflader. Hans Nørgaard Hansen arrangerede i 2013 CIRP General Assembly i København.