Emma, økobilens nye chauffør

Økobilen har fundet sin chauffør

mandag 27 mar 17

Kontakt

Jesper Schramm
Professor
DTU Mekanik
45 25 41 79

DTU Roadrunners, et Blue Dot projekt

DTU Roadrunners er et af DTU’s Blue Dot projekter, det vil sige et studenterdrevet projekt hvor de studerende får omsat deres teoretiske viden i en praktisk ramme og med et konkret formål. Andre Blue Dot projekter er DTU BioBuilders, DTU RoboCup og DTU Ecotrophelia.

Når økobilen Dynamo 13.0 skal køre Shell Eco-marathon på banen i London, så bliver det med Emma Hillersdal fra studieretningen Produktion og Konstruktion som chauffør.

Emma er 19 år og startede på studiet i sommeren 2016, og læser altså nu på andet semester. ”Jeg havde ikke hørt om økobilen før jeg hørte om den på introdagen, hvor et par studerende som har været med i DTU Roadrunners fortalte så meget om den,” siger hun. Derfor sprang hun hurtigt til da hun hørte at holdet manglede en chauffør.

Økobilens nye chauffør har allerede vist sine evner på banen da DTU Roadrunners var i Ballerup for at køre gokart til deres teambuilding. ”Emma lagde lidt forsigtigt ud,” fortæller kursusleder Jesper Schramm, ”men jeg kan så sige at det hurtigt gik af hende.” Så selvom hun ikke følger selve kurset ”Økobil 41342”, så er der ingen tvivl om at hun nu er en del af holdet. 

Som regel plejer holdet at vælge en af kursusdeltagerne til at køre bilen, men i år er holdet meget lille og derfor er valget faldet på en udenfor teamet. Inden bilen skal køre i konkurrencen skal den testkøres så meget som muligt, både så holdet kan opdage de fejl, der skulle opstå, og så chauffør og bil kan lære hinanden at kende.

”Jeg glæder mig rigtig meget til at komme til at teste bilen. Jeg har jo snakket med Sarah, som kørte sidste år, og Maria og de har fortalt så meget om det. Nu glæder jeg mig til selv at opleve det, og i det hele taget at komme til London og se banen rigtigt,” lyder det fra økobilens nye chauffør.

Fra gymnasieelev til universitetsstuderende: ”Man styrer selv hvor meget man vil have ud af sit studie”
Emma fandt frem til DTU da hun begyndte at sætte sig ind i hvilke muligheder, der fandtes for at blive projektleder. Da hun søgte flere informationer om det, så fandt hun frem til studieretningen Produktion og Konstruktion, en uddannelse der kan lede frem til flere forskellige muligheder for specialisering.

”Det, der tiltaler mig ved studieretningen er, at den er så åben og kan lede frem til flere kandidatuddannelser og specialiseringer,” fortæller hun. ”Jeg vil gerne gå i retning af noget med projektledelse, men jeg vil gerne prøve at arbejde i værkstederne og flere forskellige ting inden jeg beslutter mig.”

Sammenlignet med gymnasiet, så har den største forandring været hvor selvstændigt studiet er. ”Du kan stort set tage de kurser, du har lyst til på de tidspunkter, du har lyst til,” siger Emma. ”Det er kun når man er i grupper at man er afhængig af hinanden, ellers kører man sit eget og kan egentlig bestemme selv hvor man vil hen. I gymnasiet har man også lektier for, men her er der mange kurser hvor der ikke er afleveringer.”  Der er heller ikke noget krav om fremmøde, så derfor kan hun tilrettelægge sin dag fleksibelt fordi undervisningen på flere af de store kurser også optager deres undervisning så den er tilgængelig på andre tidspunkter.

”Der er en anden slags frihed på universitetet som er ret god, jeg har f.eks. en lang transporttid og så kan jeg vælge at se forelæsningerne hjemmefra. Man kan selv styre hvor meget man vil have ud af sit studie.”

økobilens chauffør 2017
Emma Hillersdal i en næsten klar Dynamo 13.0. Foto: Lisbeth Lassen.

Nyheder og filtrering

Få besked om fremtidige nyheder, der matcher din filtrering.