Fra idé til implementering

fredag 04 okt 19
|

Danish Hydrocarbon Research and Technology Centre er en smeltedigel, hvor nogle af de klogeste forskere og industrieksperter arbejder med industridata og specifikke brancheproblemer for at finde forskningsløsninger, der kan bringes i anvendelse i Nordsøen. Målet er at øge den omkostningseffektive olie- og gasproduktion og reducere det miljømæssige fodaftryk for produktionen. Vær med på dette års Technology Conference og bidrage til debatten om teknologioverførsel, høre om over 20 potentielle løsninger i DHRTC-pipeline og muligheden for at møde personalet, forskere og over 60 ph.d.er, der i øjeblikket er arbejder i netværket.

Vi har alle en skjult innovatør inden i os. Vi ved helt bestemt, hvad de problemer er, der skal løses, og vi har også en god idé om, hvad løsningen skal være. Men hvorfor er det, at selv når vi tror, vi kender løsningen, så er problemet ikke løst? Hvorfor implementeres gode ideer sjældent? Det er et af mange spørgsmål, der vil blive stillet og behandlet på dette års teknologikonference. Vi inviterer dig til at være med på den lange og ofte besværlige rejse fra idé til implementering.

De første faser af denne rejse – idéer, innovation, forskning – er blevet behandlet i dybden på tidligere teknologikonferencer, og i år zoomer vi ind på mange af teknologierne i DHRTC-forskningsporteføljen, som er nær modning og klar til næste trin. Nemlig, hvordan man overfører den viden, der er opnået gennem forskning, til industrien og en anvendelse i en verden af daglige operationer, prognoser og budgetter. Hvad kræver det at få et koncept, der er bevist i et laboratorium, til at have indflydelse på de mennesker, der anvender det for at løse specifikke tekniske problemer? Hvem har ansvaret for at sikre, at gode ideer bliver brugt? Hvor meget tager det faktisk for en idé at realisere sit fulde potentiale? Og hvordan hjælper alt dette med at skabe et samarbejde mellem den akademiske verden og industri?

Den to dage lange teknologikonference afholdes i Kolding den 5. og 6. november. Den første dag begynder med præsentationen af vellykket teknologioverførsel og kulminerer med fem respekterede repræsentanter fra forskellige professionelle sfærer, hvorfra de giver deres unikke perspektiver og oplevelser om samarbejde mellem industri og akademi samt de fiaskoer og succeser, de har mødt. Deltagerne kan engagere sig i debatten sammen med de fem repræsentanter: Jens Peter Thomsen, OceanTeam, Ole Hansen, Total, Michael Faber, Aalborg Universitet, Nigel Edmondson, MADE og Marika Reis fra Maersk Drilling.

Hvis dette ikke er nok til at gøre det umuligt ikke at deltage i teknologikonferencen, vil en række talere – danske og internationale – berige os med viden om kreativt samarbejde og bæredygtighed inden for olie og gas.


 

Nyheder og filtrering

Få besked om fremtidige nyheder, der matcher din filtrering.