Foto Hoffotograf Klaus Møller

Professor Leonardo De Chiffre er blevet tildelt Ridder af Dannebrogordenen

mandag 07 okt 19

Professor Leonardo De Chiffre er blevet tildelt Ridder af Dannebrogordenen for hans mangeårige virke som professor ved DTU Mekanik, herunder hans opbygning af geometrisk metrologi som styrkeposition for DTU og Danmark.

Leonardo De Chiffre blev ansat ved DTU i 1974 og udnævnt til professor i geometrisk metrologi i 2002.Han har igennem sin karriere også været tilknyttet CBS og universitetet i Padova, Italien, igennem længere perioder.

Leonardo De Chiffre har været drivkraften i opbygningen af geometrisk metrologi som styrkeposition ved DTU og i Danmark, og han har i den forbindelse publiceret mere end 300 videnskabelige artikler.

Leonardo De Chiffre har altid arbejdet for at udbygge og forstærke de uddannelsesmæssige, videnskabelige og industrielle bånd mellem Danmark og Italien, bl.a. med et stort antal udvekslingsstuderende samt grundlæggelse af et velfungerende virtuelt laboratorium for geometrisk metrologi mellem DTU og Padova Universitet.

Siden 1974 har Leonardo De Chiffre også fungeret som konsulent for virksomheder både i Danmark og udlandet.