Tech Conf 19

Er løsningen på teknologioverførsel enkel?

onsdag 06 nov 19
|

Den første dag på dette års DHRTC Technology Conference havde til formål at besvare, om det er muligt at forbedre processerne inden for teknologioverførsel for at øge værdien for alle parter. Svarene var mange, men de kunne samles til at handle om tillid og samarbejde.

Der er en række ting, der kan bringe teknologioverførsel i fare, som kan være alt fra de mere indlysende som tid og ressourcer til motivation, organisatorisk opsætning og IP-rettigheder. Disse hindringer er alle ting, som mennesker kan tage sig af, samtidig er det er de samme mennesker, der er nøglen til at gøre teknologioverførsel til en succes.

”Tillid og samarbejde mellem mennesker fra industri, den akademiske verden og også tredjepart er vigtige for at få mest muligt ud af teknologioverførsel,” siger Malene Rod Vest, programdirektør hos DHRTC efter at have fået nogle gode input fra Total, Ocean Team, Maersk Drilling, Aalborg Universitet og MADE om, hvordan man anvender forskning.

Malene tilføjer, at udfordringerne ejes af alle involverede og interesserede i at forske og anvende resultater. Hun fortsætter: ”Vejen til en succesrig overførsel skal tænkes igennem helt fra begyndelsen og deles i fællesskab af både akademia og industri. Vi må alle vove at dele og bede om hjælp. ”

DHRTC forsker at forbedre olie- og gasproduktionen i den Danske del af Nordsøen i de kommende år. Centerets forskning søger at øge olie- og gasproduktions omkostningseffektivitet og at reducere påvirkningen af miljøet.

Nyheder og filtrering

Få besked om fremtidige nyheder, der matcher din filtrering.