DTU Offshore laboratorie. Foto: Alex Tran.

Nye forskningsområder får forskningscenter til at skifte navn

torsdag 24 feb 22

Morten Willaing Jeppesen
Centre Director
DTU Offshore

Rasmus Larsen
Prorektor
Rektoratet
Center for Olie og Gas skifter navn til ’DTU Offshore – Danish Offshore Technology Centre’.

På grund af udvikling i sin forskning skifter ‘The Danish Hydrocarbon Research and Technology Centre – Center for Olie og Gas, DTU’ nu navn til ’DTU Offshore – Danish Offshore Technology Centre’.

“Vores forsknings- og innovationsaktiviteter afspejler, at centeret har udviklet sig til at blive en nøglespiller i energiomstillingen i Nordsøen. Nu er tiden inde til at lade det komme til udtryk gennem et navn, der afspejler det brede engagement og de aktiviteter, centeret i dag arbejder med,” siger centerdirektør Morten W. Jeppesen.

”Vi har netop igangsat et større program, der skal hjælpe til at realisere mulighederne for CO2-lagring i de danske olie- og gasfelter. Dertil kommer, at vi har modtaget en lige så stor bevilling fra EUDP til Projekt Bifrost, der drejer sig om CO2-lagring i Harald-gasfeltet, sammen med vores industrielle samarbejdspartnere TotalEnergies, Noreco, Nordsøfonden og Ørsted.”

CO2-lagringsaktiviteterne supplerer centerets store forsknings- og innovationsportefølje, som i forvejen omfatter temaer som digitale løsninger, behandling af produceret vand, vedligehold af brønde og platforme, indvinding af svært tilgængelige olie- og gas-ressourcer, samt effektiv og ansvarlig nedlukning af udtjente olie- og gasfelter.

Anvendt forskning til gavn for samfundet

Centeret har siden oprettelsen i 2014 leveret forskningsbaserede teknologi-løsninger, der kan anvendes direkte i offshore-industrien. Det vil fortsat være et nøgleformål under det nye navn, understreger prorektor og medlem af centerets styrekomité Rasmus Larsen.

”Centeret har løbende justeret forskningsporteføljen i takt med de ændrede behov i industrien og i samfundet generelt. Med et øget fokus på bæredygtighed og ansvarlig energiomstilling ser jeg frem til at centeret nu i endnu højere grad leverer teknologier til præcis dette formål. Det er noget, som passer særdeles godt med DTU’s strategiske fokus på bæredygtighed,” siger Rasmus Larsen.

Om DTU Offshore

DTU Offshore – Danish Offshore Technology Centre er et nationalt forskningscenter med en central position i energiomstillingen. Vi udvikler forskningsbaserede teknologiløsninger, der understøtter omstillingen af offshoreindustrien fra nutidens olie- og gasproduktion til fremtidens emissionsfri energiproduktion og CO2-lagring.

Centeret blev etableret i 2014 på DTU under navnet Danish Hydrocarbon Research and Technology Centre.

Det er finansieret af partnerne i Danish Underground Consortium (DUC): TotalEnergies, Noreco og Nordsøfonden, Centeret er et offentligt-privat partnerskab med DTU, Københavns Universitet, Aarhus Universitet, Aalborg Universitet og GEUS.

Læs mere: https://offshore.dtu.dk/